Article sections

  A legtöbb weboldal méretének több, mint 50%-át teszik ki a képek, még megfelelően optimalizált képek esetében is (optimizálatlanul ez az arány bőven 90% fölé is csúszhat). Vitán felül álló tény tehát, hogy egy weboldalra szánt képet feltöltés előtt optimalizálni KELL! A nagy méretű képek ugyanis hihetetlen módon képesek belassítani oldalt.

  Gondoljunk csak bele, hogy manapság egy nagyobb felbontású, akár mobillal készített kép is simán elérheti a 4-5MB-ot. Ha egy jól optimalizált weboldal óhajtott méretét 1-2MB-nak vesszük, akkor könnyen belátható, hogy akár már egyetlen optimalizálatlan képpel megháromszorozható a betöltődési sebesség. Ezt tehát igyekezzünk minden esetben elkerülni, ha akarunk még látogatókat az oldalunkon! De hogyan lehetséges jól optimalzálni a képeket? Itt is két „iskola” létezik alapvetően, de a legjobb, ha egyszerre alkalmazzuk a kettőt:

  KÉZI OPTIMALIZÁLÁS

  A képek formázásának elsődleges célja a legalacsonyabb fájlméret és az elfogadható minőség közötti egyensúly megtalálása. Erre nincsenek konkrét szabályok, bízni kell magunkban vagy a grafikus szakemberben. Minden valamire való képszerkesztő programban lehetőségünk van webre optimalizáltan kimenteni a képeket, azonban nagyon oda kell figyelni a megfelelő fájlformátum használatára, valamint a tömörítés fajtájára és mértékére (veszteséges/veszteségmentes).

  Ökölszabályként azonban elmondható, hogy szerencsés, ha egy kép a mentés után sem több 300 kB-nál.

  forrás: https://7blog.hu/hogyan-gyorsitsd-fel-a-wordpress-weboldaladat/

  Legjobb, ha valamilyen képszerkesztő programot használunk-e célból. Mi a Photoshop-ot és az ingyenes PhotoFiltre programot használjuk. Illetve azok számára, akik nem akarnak/nincs lehetőségük programokat letölteni, már ajánlottuk a Google kiváló képszerkesztő felhő alapú programját, a Squoosh-t.

  in WordPress gyorsítás