Article sections

  A Google Chrome és Firefox böngészők legújabb verziói már feltűnő módon hívják fel figyelmet, ha a kapcsolat nem titkosított. A felhasználók is egyre jobban ügyelnek az online biztonságukra. Mindennek Google keresés optimalizálás aspektusa, hogy a Google is pozitív faktorként jegyzi a HTTPS meglétét. Ugyanis a Google szigorú lépéseket tett fogyasztóik védelme érdekében, miszerint a biztonság első számú prioritást élvez náluk.

  Így tehát, hogy felhasználói számára biztonságos és korszerű kapcsolatot biztosítson, a Google bejelentette, hogy a továbbiakban a HTTPS-t is rangsorolási szempontnak tekintik.

  A Google Chrome böngésző jelzi a hiányát felhasználóknak

  A Google Chrome 56 – os verziója már “nem biztonságos” feliratot jelenít meg minden olyan weboldalnál, melynél felhasználóneves-jelszavas belépés van, illetve bankkártyadatok továbbítására kerülhet sor, miközben egyszerű http-t használ és nem https-t. A felhasználók pedig nyilván nem fogják jó néven venni, amennyiben a weboldalad nem biztonságos.

   

   

  Google algoritmusfrissítés

  Hamarosan egy újabb algoritmusfrissítést fog elvégezni a Google. Ennek az az oka, hogy míg korábban a https-t használó oldalak csekély száma miatt értelmetlen lett volna belenyúlni az algoritmusba, viszont már érdemes lehet jutalmazni, illetve büntetni az oldalakat a http-https váltással kapcsolatban. Hiszen az arányuk kezdi elérni azt a szintet, hogy nem lesz káros hatása a minőségre annak, hogy a találati oldalak első helyeiről eltűnnek a http-oldalak. Ez annál is inkább valószínű, mert a nagyobb oldalak már mind meglépték a váltást. Hacsak csak emiatt is, már érdemes lenne mindenkinek átgondolni, hogy eljött-e az idő számára is a váltásra.

  in SSL tanusítvány