Article sections

  Április 3-tól újra Magyarországot járja a Google csapata, hogy frissítsék a Street View, azaz az Utcakép szolgáltatást, jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Boros Botond, a Google Magyarország marketing igazgatója. A tervek szerint áprilisban és májusban a hét nagyvárosban zajlik majd az utcakép nézethez szüksége fotózás: Budapesten, Szegeden, Pécsen, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Győrben – és esetleg a szomszédos településeken is – lehet majd találkozni kezdetben a sétálós, hátizsákos (trekker) emberükkel, majd később a Google-autóval.

  2005-ben indult a Street View, ami viszonylag hamar, 2006-tól Magyarországon is elérhetővé vált. Maga a Google Maps jelenleg több mint 193 országban érhető el, míg 88 országban a több millió panorámaképből álló utcaképes nézet is a felhasználók rendelkezésére áll. Egymilliárdnál is több felhasználója van ezeknek a szolgáltatásoknak, közülük havonta 95 millióan vesznek részt aktívan a térképadatok bővítéséhez, pontosításához, ők az úgynevezett „helyi idegenvezetők” (local guide), míg napi szinten 25 millióan hívják segítségül a Google térképét, foglalta össze a főbb adatokat Boros Botond.

  A Street View felvételek készítéséhez amúgy öt eszközt használnak a Google munkatársai, az autókon és a hátizsákokon kívül vannak háromkerekű robogóik, kézikocsijaik és hómobiljaik is – ezekkel szokatlanabb helyszíneket (múzeumokat, népszerű kirándulóhelyeket stb) is el tudnak érni.

   

   

  in 360 fokos fotózás

  Related Articles